Veliki uspeh BDP-a na festivalu u Rusiji

Ansambl Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) postigao je veliki uspeh u Volkov teatru u Rusiji, gde je premijerno izveo komad "Poziv na pogubljenje" Aleksandra Červinskog u režiji Bobana Skerlića.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2015.

15:55

Default images
Foto: bdp.rs

"Publika je sa uživanjem i velikom pažnjom pratila naše glumce i nagradila ih velikim aplauzom i ovacijama na kraju predstave. Glumci su se više puta vraćali na bis", saopštio je danas BDP.

Premijera je održana sinoć u prepunoj sali pozorišta u Jaroslavlju, u okviru 16. Međunarodnog Volkov festivala, koji je u toku od 12. do 23. septembra.

Podnaslov manifestacije je "Ruska dramaturgija na svetskim jezicima", a BDP je jedini učesnik iz našeg regiona. Premijera na matičnoj sceni u Beogradu biće 8. oktobra. Reditelj Skerlić kaže da se komad Červinskog, napisan po motivima romana Vladimira Nabokova, bavi sudbinom mislećeg pojedinca u autoritarnom društvu.

Predstava oslikava društvo u stilu apsurda i svojevrsnog karnevala strave, propraćenog songovima i muzičkom pratnjom uživo. U autorskoj ekipi su scenograf Nenad Paranosić, kostimograf Jelena Stokuća, kompozitor Dragan Ristić, a scenski pokret potpisuje Marija Milenković.

Igraju Ivan Tomić, Miloš Milić, Milan Čučilović, Milorad Damjanović, Slobodan Ninković, Ljubinka Klarić, Sandra Bugarski, Aleksandra Anja Alač, Dejan Matić, Dragoslav Ilić, Milica Milša, Bora Nenić, Lako Nikolić, Slađana Vlajović, Ivana Nikolić i Milica Gojković. Orkestar čine Lutvija Antić, Ljubomir Ćustić, Ivan Kuzev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: