Balet "Slika Dorijana Greja" u Narodnom pozorištu

Balet "Slika Dorijana Greja", inspirisan istoimenim romanom Oskara Vajlda, u koreografiji i režiji Vladimira Logunova, biće večeras premijerno izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

10:28

Default images

Slavni irski književnik kroz priču o Dorijanu, bez ustezanja kritikuje licemerje i nemoral u svom neposrednom okruženju, a za ovu baletsku predstavu odabrano je 12 ključnih scena koji je na najbolji način oslikavaju.

Pred članovima ansambla Baleta Narodnog pozorišta bio je težak zadatak, posebno pred Dejanom Kolarovim, koji tumači lik Dorijana Greja, u koji će od dva sata koliko traje ova dvočinka, na sceni biti 100 minuta.

U drugoj postavi lik Dorijana tumači Igor Pastor. Autor libreta je Dušan Milosavljev, a izbor muzike uradila je Aleksandra Paladin koja se odlučila za kompozicije Ralfa Von Vilijamsa, Majkla Tipita, Kšištofa Pendereckog i Đerđa Ligetija.

Scenografiju je uradio Boris Maksimović, a kostime Katarina Grčić Nikolić. Prva repriza baleta "Slika Dorijana Greja" zakazana je za 6. april.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: