Otvoreno 11. „Pozorište Zvezdarište”

Na prepunom trgu ispred Opštine Zvezdara 18. aprila svečano je otvoren 11. dečji pozorišni festival „Pozorište Zvezdarište“, čiji slogan za ovu godinu glasi „Zagledani u zvezde“.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 19.04.2013.

09:11

Default images

Uz zvuke himne Zvezdarišta i šarene kostime atmosfera je bila veoma razdragana. Predsednik GO Zvezdara Edip Šerifov pozdravio je sve prisutne mališane i goste i prepustio Nikoli iz vrtića „Sunčica“ da zvanično otvori festival „Pozorište Zvezdarište“.

Plesne škole „Ris“ i „Salsa primera“ zabavile su publiku na sunčanom trgu svojim plesnim izvođenjem, a nakon toga su animirali publiku da igra zajedno sa njima. Deca iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ maskirana u šahovske figure iznenadila su prisutne svojim originalnim izvođenjem „Kraljevskog kola“.

Ushićeni gledaoci su, posle svečanog otvaranja, pažljivo pratili predstavu u punoj sali UK „Vuk Karadžić”, „Princeza u zamku duhova“ Pozorištanceta „Puž“ koja govori o prezaštićenoj princezi Kameliji.
Na istoj sceni je danas i predstava „Pozorišta mladih Sarajevo“ - „Mali Muk“, koja govori o junaku koji želi pravdu i istinu i do nje dolazi zahvaljujući čistom i dobrom srcu.

Prvoga dana Festivala počela je i četvorodnevna besplatna Radionica za mlade pozorišne stvaraoce „Živa radionica primenjene drame i minimalnog pozorišta“ (Trg Republike 3), čiji je autor i voditelj Nikola Zavišić, a organizatori su „Asitež“ i „Zvezdarište“.

U narednih šest dana mališane očekuje još 11 izuzetnih predstava, zanimljive radionice i prateći programi.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine: Andrea Lazić - rediteljka, Vladimir Grubanov – menadžer u lutkarstvu i Goran Jevtić – glumac. Najbolju predstavu i ove godine će birati i Dečji žiri u sledećem sastavu: Nikola Paspalj, učenik 3. razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Anja Aleksić, učenica 5. razreda OŠ „Jelena Ćetković“ i Milica Antić, učenica 4. razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Pobednika će, kao i svake godine birati i publika, a po prvi za najbolju predstavu glasaće i volonteri.

Decu u petak u 10.30 sati očekuje „Kreativna radionica“ na temu astronomije, u multimedijalnoj sali. U 12 sati Malo pozorište „Duško Radović“ nastupa sa predstavom „Pinokio“ (na sceni „Aleksandar Popović“), a na istoj sceni će od 17 sati gostovati i Gradsko pozorište Podgorica sa komadom „Dobro drvo“.

Informacije o predstavama i prodaji karata moguće je dobiti na biletarnici UK „Vuk Karadžić“, Bulevar kralja Aleksandra 77a, na telefon broj 2424 860, a program Festivala i detaljne informacije nalaze se na zvaničnom sajtu festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: