Kultura

Sreda, 07.11.2012.

15:41

Petak - dan D za Atelje 212?

Rasplet spora između većeg dela glumačkog ansambla Ateljea 212 i upravnika Kokana Mladenovića mogao bi da se desi u petak, 9. novembra na sednici Skupštine Beograda, koja je osnivač popularnog beogradskog teatra.

Izvor: Tanjug

Default images

U ansamblu su, kako je danas rečeno Tanjugu, dobili nezvanične informacije da će na dnevnom redu Skupštine biti predlog za smenu Mladenovića.

Ansambl to traži još od juna ove godine, a kako tokom leta nije bilo odgovora, organizovan je štrajk upozorenja u septembru, na početku nove sezone. Zatim je delegacija ansambla bila na razgovoru kod gradonačelnika Dragana đilasa i tada je dogovoreno da će komisija razmotriti ceo slučaj.

Članovi ansambla rekli su Tanjugu da neće da odgovaraju na najnovije Mladenovićeve optužbe na njihov račun, koje se ponovo pojavljuju u medijima.

Rešili su da strpljivo sačekaju i taj petak, u nadi da će se konačno završiti, kako kažu, agonija u kojoj rade već mesecima.

Inače, PR služba Ateljea 212 najavila je za sutra vanrednu konferenciju za novinare, na kojoj će se novinarima obratiti Mladenović, bez detalja o čemu će govoriti.

Prema nezvaničnim komentarima u ansamblu, moguće je da će ponuditi ostavku.
Foto:Tanjug
Mladenović trenutno sprema mjuzikl "Zona Zamfirova" na Terazijama i razgovarao je sa novinarima o toj predstavi, ali je odbio pitanje o stanju u Ateljeu.

"Danas govorimo samo o 'Zoni Zamfirovoj'. Zona sumraka je tema nekih drugih konferencija", izjavio je on Tanjugu. Predsednica Saveta za kulturu Beograda prof. dr Milena Dragićević Šešić izjavila je danas Tanjugu da Savet nije dao nikakvo zvanično mišljenje o ovom slučaju.

Ona je rekla da ne zna odakle u medijima "vest" da je Savet preporučio gradonačelniku da smeni Mladenovića, dodavši da su pre dve-tri nedelje neki članovi Saveta davali svoja pojedinačna mišljenja. Njen privatni stav je da je kod bitno poremećenih međuljudskih odnosa, kao što je slučaj u Ateljeu, prirodno da ode direktor.

"Ne možete otpustiti, na primer, sve kustose, da bi određeni čovek ostao na čelu nekog muzeja" navela je ona. Međutim, Savet za kulturu, koji je juče u Muzeju grada Beograda održao svoj prvi sastanak, baviće se razvojnim strategijama, a ne pojedinačnim slučajevima, podsetila je ona.

"Članovi Saveta su volonteri.Pristali smo da radimo bez nadoknade jer želimo da doprinesemo razvoju kulture, a ne da se pretvorimo u sud za rešavanje dnevnih sporova", naglasila je Dragićević Šešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: