Kultura

Četvrtak, 24.02.2011.

18:50

Pozorje nagradilo komad Večanskog

Na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst pobedio je komad „Reciklirani zločin“, delo autora Saše Večanskog, saopštila je 24. feburara ta institucija.

Izvor: Tanjug

Default images

„Reciklirani zločin“ je uzbudljiva, napeta, dobro napisana drama koja otvara veoma važna i bolna pitanja masovnih grobnica, krivice, pojedinačne i kolektivne odgovornosti ne samo onih koji su zločine činili već i onih koji su izbegavali da ih vide i razotkriju, navedeno je u žirijevom izveštaju.

Članovi žirija Ljiljana Pešikan Ljuštanović, Željko Jovanović i Boris Liješević pročitali su ukupno 63 dramska teksta i jednoglasno odlučili da za nagradu predlože rad Večanskog.

Preporučujući da budu objavljeni i izvođeni, žiri je izdvojio i tekstove „Amsterdam“ Marijane Ćosić, „Paši na divanu“ Saše Kneževića, „Skrkolije“ Stamena Milovanovića i „Shipol, gejt F 07 ili nemoj to da mi radiš“ Mladena Popovića.

Prilikom donošenja odluke o nagrađenom i izabranim tekstovima, žiri se rukovodio uverljivošću u zapletu, karakterima, razvojem i tempom dramske radnje, relevantnošću drame u savremenim uslovima i drugim kriterijumima.

Dramski pisac i scenarista Večanski rođen je 1969. godine u Pančevu, autor je više dramskih komada ("Bez maske", "Hrabri krojač") i scenarija za filmove i televizijske drame i serije.

Sterijino pozorje ove godine održava se od 26. maja do 4. juna u Novom Sadu. Umetnički direktor 56. pozorja je Ksenija Radulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: