Kusturičin prvenac obara rekorde

Autobiografija Emira Kusturice „Smrt je neproverena glasina“ za manje od mesec dana prodata je u pedeset hiljada primeraka.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 27.11.2010.

13:20

Default images

Na promociji knjige u Užicu, koja je održana 26. novembra, generalni direktor i urednik kompanije „Novosti“ Manojlo Vukotić izjavio je da je u planu doštampavanje tiraža. Tako će se naredne sedmice u prodaji naći još četrdeset hiljada primeraka knjige. Vukotić je dodao da , iako je reč o autobiografiji, knjiga je „na svojevrstan način biografija svih nas“.

Književnik Gojko Tešić smatra da će knjiga uskoro doživeti veliku pažnju i u svetu. „Potrebno je malo vremena da neko shvati da je Kusturica i ovim romanom podigao jedan od najlepših i najznačajnijih spomenika Sarajevu, iz koga je otišao“, rekao je Tešić.

Kusturica je skoro sat vremena strpljivo potpisivao Užičanima kupljene primerke knjige, a na promociji su, pored velikog broja građana, kulturnih i javnih radnika, bili i rukovodeći ljudi ovog grada.

Knjiga „Smrt je neproverena glasina“ predstavljena je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. „Ova knjiga je iskorak u bolji pregled događaja i pokušaj da artikulišem svoj život, ali problem u ovoj knjizi jeste to što je ona pisana više od 15 godina, a čini mi se da bi svaki polupismen čovek ako bi pisao toliko, mogao bi da napiše dobru knjigu“, izjavio je Kusturica tom prilikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: