Ipak izdaju Selindžerova dela iz izolacije?

Autori najnovije biografije "Selindžer" tvrde da su razotkrili tajnu onoga što je Džerom Dejvid Selindžer radio poslednjih 50 godina svog života.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

09:42

Default images

Serija posthumnih Selindžerovih izdanja planirana je za period posle 2015. godine sudeći po Dejvidu Šildsu i Šejnu Salernu koji su napisali knjigu nazvanu, jednostavno, "Selindžer", koja će biti objavljena 3. septembra.

Salernov dokumentarac o autoru bi trebalo da izađe 6. septembra.

Prema tvrdnjama dvojice autora biografije čuvenog pisca, Dejvida Šildsa i Šejna Salerna, jedna od novih Selindžerovih knjiga fokusirana je na junaka "Lovca u žitu" Holdena Kolfilda i njegovu porodicu, dok se neke bave ratnim godinama Džeroma Dejvida Selindžera i njegovim zanimanjem za istočnjačke religije.

U novim knjigama biće i priča o porodici Glas iz novela "Freni i Zui".

Od početka šezdesetih, kada se povukao iz javnog života spekulisalo se šta je književnik radio u samonametnutnoj izolaciji.
Retko viðena fotografija Selindžera sa Emili Maksvel biæe deo dokumentarca koji izlazi 6. septembra;Foto: Beta/AP
Dobro je poznato da je čuveni autor pisao - sam Selindžer je, u intervjuu Njujork tajmsu 1974. godine, otkrio da svaki dan piše, ali samo za sebe.

Ipak, niko pouzdano ne zna o čemu je Selindžer pisao, a nema ni konkretnih dokaza šta je pisac čuvao u svom šefu u kući u Nju Hempširu.

Salerno a ni Šilds nisu sarađivali sa Selindžerovom udovicom kada su pisali knjigu. Takođe, oni nisu bili preterani poznavaoci Selindžerovog dela. Salerno je holivudski scenarista poznat po filmu "Armagedon" i planiranom nastavku "Avatara".

Selindžerova biografija, koja će brojati 700 strana, sadrži i mnoge retke fotografije i pisma kao i do sada nepoznate detalje o piščevim ratnim godinama i kratkom prvom braku.

Tu je i intervju s Džin Miler s kojom je proslavljeni romanopisac bio dok je bila maloletna. Miler je bila i inspiracija za priču "Za Esme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: