Naked otvara novu sezonu Das Boot scene

Nova sezona Das Boot jazz scene Ustanove kulture Parobrod. počinje sa radom u četvrtak, 16. oktobra od 21.30h, kada će biti održana promocija albuma “Nakedonija, zemlja slobodnih i otvorenih ljudi”, beogradskog džez sastava Naked.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 12.10.2014.

14:33

Default images

Bend Naked je ovog leta završio snimanje svog trećeg albuma, a izdavač je “Narrator records” iz Mađarske. Album će se pojaviti do kraja novembra kroz na servisima za digitalno emitovanje i preuzimanje muzike (iTunes, Dezzer...) ali i kao štampano izdanje.

U planu je promocija po svim zemljama regiona kao i Evrope, Japana itd…

Na albumu će se naći 11 pesama, a omot radi Saša Vidaković, dok fotografije potpisuje Vladimir Miloradović.

Ovaj sastav nastao je 2006. godine u Beogradu. Godinu dana kasnije snimili su prvi album pod nazivom “Naked Noyz”, a 2010. i drugi. Nastupali su na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Melodije i ritmovi koji su na repertoaru odraz su ličnog i zajedničkog sazrevanja benda kroz nastupe, dobre i loše trenutke.

Trenutnu postavu čine: Branislav Radojković (bas, kontrabas, Fx bas), Đorđe Mijušković (violina, Fx violin), Goran Milošević (bubnjevi) i Ivan Teofilović (saksofon, klarinet).

Ulaz na ovaj događaj je slobodan, a svi muzički programi počinju u 21.30h. Scena “Das Boot” Ustanove kulture “Parobrod” polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome “komponovanje u trenutku” zauzima najznačajnije mesto.

Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

Program Scene Das Boot nastao je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala “Ethno.com”.

Scena Das Boot počela je sa radom u oktobru 2013, u okviru Ustanove kulture Parobrod čiji je osnivač Gradska opština Stari grad. Nalazi se na adresi Kapetan Mišina 6a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: