DM: Jedva čekamo da se popnemo na scenu!

Grupa Depeche Mode stigla je u Beograd dan ranije pre svog koncerta. Odseli u su u hotelu Metropol, a Endi Flečer prvo je izgovorio: "Garantujem vam da je koncert u nedelju! Dejv, Martin i ja smo već ovde u Beogradu."

Kultura

Izvor: Pripremila: Ana Raca Milovanoviæ

Nedelja, 19.05.2013.

00:22

Default images

Njihov prethodni (zakazani) nastup u Istanbulu, koji je otkazan zbog blokade na bugarsko-turskoj granici od strane bugarskih vozača kamiona, ubrzao je njihov dolazak u Beograd, a Flečer je počeo sa objašnjenima da je 2009. godine trebalo da sviraju u Beogradu, ali su tada zbog bolesti pevača Dejva Gana otkazali koncert kod nas i u još nekoliko gradova u Evropi.

Klavijaturista benda je u međuvremenu gostovao u srpskoj prestonici kao DJ, o čemu je pričao ostatku benda, a ljubiteljima grupe Depeche Mode sa kojima se tada sreo - obećao je koncert već na sledećoj turneji.

"Rekao sam im da je ovo prelep grad koji moramo da posetimo. U tome su u čari didžeijnga - mogu da posetim mnoge gradove jer putujem samo sa jednom osobom, dok je Depeche Mode velika mašinerija. Zato se veoma radujemo koncertu i jedva čekam da se popnemo na scenu. Iskreno se nadam da ovog puta ništa neće krenuti po zlu i izvinjavam se svima zbog otkazivanja koncerta prošli put, ali tada su bile veoma teške okolnosti za nas," rekao je Endi Flečer.

Britanski kultni sastav čija karijera traje duže od trideset godina, promovisaće svoj trinaesti album "Delta Machine" na istoimenoj turneji, a Flečer kaže da spisak pesama koje izvode uvek trpi manje izmene u svakom gradu na turneji.

"Set lista se menja kako turneja odmiče, ali to je komplikovano jer kada promenimo izbor pesama - određenom broju fanova to smeta, pitaju nas zašto niste svirali ovu, nego onu pesmu. Svakako sviramo duže od dva sata, sviraćemo pesme koje su obeležile celu našu karijeru od 1981. godine do danas, kao i većinu pesama sa novog albuma. Set lista je organizam koji se razvija."

Na pitanje da li su osim klasičnih instrumenata koristili i druge predmete kao ranije, Flečer odgovara: "Ne u tolikoj meri kao nekada. Ranije smo umeli da udaramo razne predmete koje pronađemo i na njima proizvodimo zvuke, ali vremenom nam je to dosadilo i toga nema ovaj put. Album smo uradili za pet i po meseci i zanimljivo je da smo ga završili pre roka. Martinovi demo snimci su nam bili vodilja, imali smo dobar tim i uživali smo dok smo ga stvarali pa se nadamo da je i vama drago dok ga slušate."

Iako žive na različitim mestima, Martin Gor u Santa Barbari, Dejv Gan u Njujorku, a Flečer u Londonu, dobro se razumeju i vredno rade, a Flečer za sebe tvrdi da je najmarljiviji.

"Moram da kažem da sam to ja, zato što radim ovaj intervju, ali zapravo smo tim. Srećom dolazimo iz istog grada i odlično se razumemo. Dejv je odličan performer, ja moram iz pozadine da sviram klavijature, i zato on zaslužuje pohvale za sve što je uradio. Ali na kraju smo ipak sva trojica radnici meseca."

Neobičan stajling koji ih prati od početka karijere i dalje održavaju sami, a Endi već tri decenije odskače svojom pojavom.

"Dejv ima odeću koja je napravljena specijalno za njega - Martin takođe, ali je sami kreiraju za nastupe. Ali svi smo još uvek različiti. Martin je u prošlosti umeo da nosi suknje, a Dejv je negovao izgled mačo muškarca, dok ja igram ulogu prosečnog čoveka sa ulice. Svi imamo različite imidže, ali sasvim slučajno."

Veliki broj fanova pristiže u Beograd iz svih delova sveta, 20 kamiona opreme i četiri autobusa tehničke ekipe koja broji više od 100 ljudi uveliko su stigli. Kao predgrupa na beogradskom koncertu nastupiće elektronski dvojac Diamond Version.

Kapije u parku Ušće otvaraju se u 17.30h, a koncert počinje u 20 sati. Na sam dan koncerta ulaznice za koncert moći će da se kupe u Corner šopovima u centru Beograda do 17h, kao i na biletarnicama na koncertnom prostoru na Ušću koje će u nedelju biti otvorene od 11h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: