Machine Head uz Metallicu na Ušću

Na koncertu grupe Metallica koji će biti održan 8. maja na Ušću u Beogradu, pored već najavljenog sastava Gojira, nastupiće i američki metal bend Machine Head.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.02.2012.

12:48

Default images

Američki bend Machine Head su u Kaliforniji osnovali Robb Flynn i Adam Duce 1991. godine. Do sada je bend prošao četiri izmene članova a trenutni sastav čine Flynn (vokal i gitara), Duce (bas), Phil Demmel (gitara) i Dave McClain (bubnjevi), at okom godina postojanja Machine Head su stekli epitet jednog od pionirskih bendova u "Novom talasu američkog hevi metala".

Prvi album "Burn My Eyes" objavljen 1994., bio je veoma uspešan u Evropi i privukao pažnju MTV-a. Do sada su objavili sedam albuma koji su prodati u 2.4 miliona primeraka širom sveta. Zvuk grupe Machine Head je vrlo brzo postao "uzorak" za ostale hevi metal bendove, jer se nikada se nisu uklapali u trendove, zbog čega su privukli brojne fanove ali nisu ljubimci i muzičkih medija. Album "The Blackening" iz 2007. doneo im je priznanje za "Najbolji album" na MetalHammer nagradama a Flynn je nagrađen sa "Golden God" priznanjem. Nastupali su na gotovo svim značajnijim festivalima.

Ulaznice za koncert benda Metallica na Ušću 8. maja, na kome će nastupitii bendovi Gojira i Machine Head prodaju se po sledećim cenama: parter 3.300, Fan pit 4.400 i Tibine sedenje 5.500 i mogu se kupiti u Beogradskoj areni, Bilet centru Beograda, Eventim prodajnim mestima, Gigstiksu, tržnom centru "Ušće", knjižarama Delfi i Vulkan, kao i preko Interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: