Leonard Koen održao koncert u Areni

Legendarni kanadski kantautor Leonard Koen održao je tročasovni koncert pred oko 8.500 ljudi.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2009.

20:00

Default images

Sudeći prema reakcijama okupljenih u Beogradskoj areni, ovo je jedan od onih koncerata koji će se pamtiti, jer se posle više od dva sata sviranja Koen vraćao četiri puta na bis, dozivan ujednačenim skandiranjem publike.

Od prve "Dance Me To The End Of Love", preko "Bird on wire", "Ain't no cure for love", do "So long Marianne", koju je izveo na bis, publika je stojeći, uzvicima i tapšanjem, odavala priznanje jednom od najvećih rok muzičara i tekstopisaca današnjice.

Koen, 75-togodišnjak, pokazao je da i posle četiri decenije duge karijere nije izgubio energiju i prepoznatljivu emotivnost, koja njegove kompozicije i stihove i dalje čini živima, podjednako kao 1960-tih kada se pojavio na svetskoj muzičkoj sceni kao mladi talenat.

Muzičar i pesnik, koji ume da prepozna važne životne teme, a lične i društvene probleme i patnje prenese u večne stihove, bio je dirnut reakcijama beogradske publike.

Zahvaljujući, na kolenima i sa glavom spuštenom do poda bine, Koen je rekao da je privilegija svirati pred ovakvom publikom koja održava njegove pesme živim i u znak zahvalnosti ime srpske prestonice pomenuo prilikom izvođenja i zvanično svog najvećeg hita "Hallelujah".

Drugi deo koncerta posle kratke pauze, na oduševljenje svojih obožavalaca, Koen je ispunio najpoznatijim melodijama "Suzanne, "I'm your man", "Take this waltz", "Tower of song", "Where is my gypsy wife", koje se danas smatraju klasičnim ostvarenjima.

U pratnji šestočlanog benda i tri ženska vokala, priznati kantautor je nastupio u Beogradu u okviru svoje svetske turneje, započete prošle godine nakon primanja u "Rokenrol hol slavnih", što je ujedno i njegov povratak nastupima u halama posle pauze od 15 godina.

Slušajte Leonarda Koena na B92.fm

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: