Sve o delu Nadežde Petrović u Domu Vojske

Izložba slika Nadežde Petrović koju čini izbor iz kolekcije Narodnog muzeja u Beogradu privlači interesovanje posetilaca.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

15:10

Default images
Ostrvo ljubavi, 1907-1908

U postavci u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije može se uživati u samostalnoj poseti ili uz stručno vođenje utorkom u 17.30 i subotom u 13 časova.

Za posetioce koji žele da saznaju nešto više o uticajima i umetničkim traganjima Nadežde Petrović, organizovano je predavanje koje će u petak 04. decembra u 17.30 održati dr Igor Borozan, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

On će u izložbenom prostoru govoriti o Ssmbolizmu u delu Nadežde Petrović. Ulaz na predavanje je slobodan. Subota 05. decembar biće dan posvećen prvenstveno najmlađim posetiocima.

Od 12 časova počeće radionica pod nazivom "Sa Nadeždom do sela". Radionica je namenjena mališanima uzrasta 3od tri do sedam godina, koji će se upoznati sa životom i delima jedne od naših najpoznatijih slikarki, a potom će kroz praktični deo saznati nešto više o običajima i načinu života na selu. Od 14 časova predviđeno je vreme namenjeno deci starijeg uzrasta. Đaci od 10 do 14 godina moći će da učestvuju u izložbi slika Nadežde Petrović kroz radionicu "Od slike do slike", kada će na njima razumljiv način biti predstavljena postavka, a potom će kroz rešavanje zadataka otkrivati njena najpoznatija dela.

Broj mesta za radionice je ograničen. Obavezno je prijavljivanje na adresu eduka@narodnimuzej.rs. Izložbu Nadežda Petrović, povodom 100 godina od prava na večan pomen, koju Narodni muzej realizuje u saradnji sa Medija centrom „Odbrana" prati bogat katalog sa tekstom autora postavke, muzejskog savetnika Ljubice Miljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: