Pet strašnih dečjih filmova uz koje smo odrasli

Uprkos tome što su namenjeni deci, s bajkovitim pričama i scenama, pojedini filmovi i crtaći su zapravo bili veoma zastrašujući.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

17:36

Pet strašnih dečjih filmova uz koje smo odrasli
Foto: Screenshot

Izdvojili smo pet dečjih filmova koji su možda bili uzrok noćnih mora.

5. Dambo (1941)

Da li zbog činjenice da je Dambova majka zarobljena, ili zbog scene u kojoj se slonče slučajno napija sa svojim mali prijateljem mišem, ovaj crtani film jeste pomalo zastrašujući. Scena koja je verovatno svima nama ostala urezana u sećanju je čudna Dambova halucinacija o slonovima koji plešu. 4. Lavirint (1986)

Počevši od samog početka filma, u kojem devojčica moli kralja goblina (Dejvid Bouvi) da uzme njenog mlađeg polubrata, koji je tek beba, preko čudnih stvorenja koja se pojavljuju na njenom putu kroz veliki lavirint, do samog kralja koji se zaljubljuje u devojčicu, ne možemo poreći da je ovaj film pomalo jeziv. 3. Beskrajna priča (1984.)

U ovom dečjem filmu ima brojnih zastrašujućih elemenata, od opasnog vuka koji želi da ubije glavnog junaka, do scene u kojoj se beli konj utapa u “močvari tuge”. 2. Tajna DIDZ-a (1982)

Tajna koju zapravo skriva ovaj crtani film je da će deca verovatno sanjati pojedine scene. Životinje kojima svetle oči, zli pacovi i životinje sa ljudskom inteligencijom koji bivaju probodeni u vrat. Iako u ovom crtanom filmu ima malih slatkih miševa i raspevanih ptica, koje su tu da razvesele, ostale scene odvode sve u pogrešnom pravcu. 1. Povratak u Oz (1985)

Kao nastavak “Čarobnjaka iz Oza”, ovaj deo je zapravo mračniji. Najupečatljivije su scene u kojima vidimo da veštica ima staklenu policu na kojoj drži ženske glave, koje je prisvojila kao svoja druga lica, i činjenica da zli kralj i deca dobijaju elektrošokove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: