Odložen Skorsezeov film o Bilu Klintonu

Prikazivanje dokumentarnog filma Martina Skorsezea o bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, odloženo je na neodređeno vreme, izveštava Njujork Tajms.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

11:01

Default images

Skorseze je radio na dokumentarcu dve godine i prikazivanje je planirano na kanalu HBO, ali je odloženo „zbog neslaganja oko kontrole filma“.

Njujork Tajms navodi da je Klinton hteo da pojasni odgovore na neka pitanja u finalnoj verziji filma, mada njegov portparol kaže da je to „netačno“.

Film je sniman poslednje dve godine, a između ostalog, sadrži Klintonovu filantropsku posetu Južnoafričkoj Republici.

Kako navodi neimenovani izvor, Klintonovi saradnici su želeli da odobre pitanja koja će biti postavljena bivšem američkom predseniku, kao i finalnu verziju filma. Skorsezeov portparol je odbio da komentariše neslaganje.

HBO u zvaničnoj izjavi navodi „da se prikazivanje filma neće desiti u skorije vreme, ali to ne znači da se nikad neće prikazati“.

Kada je 2012. objavio da snima film o Klintonu, Skorseze je rekao:

„Klintonov glas je i dalje važan u svetskoj politici. Nadam se da ću kroz intimni razgovor sa njim dobiti još bolji uvid u njegovu veliku ličnost“.

U to vreme, Klinton je govorio „kako mu je velika čast da radi sa slavnim rediteljem“.

Skorseze trenutno priprema film „Silence“, čije snimanje se planira u Tajvanu.

foto: flickr.com/sbclick

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: