Kasni poslednji deo "Hobita"

Poslednji deo trilogije "Hobit" u bisokopima će se pojaviti skoro pola godine kasnije nego što je to prvobitno bilo planirano, saopštio je studio Vorner.

Kultura

Izvor: Izvor: telegraph.co.uk

Petak, 01.03.2013.

13:37

Default images

U saopštenju za javnost Vorner je najavio da će poslednji, treći deo, "Hobita" biti pušten u bioskope 17. decembra 2014. godine, više od pet meseci kasnije nego što je bilo zamišljeno.

Treći deo trilogije, film “The Hobbit : There and back again” je trebalo da bude u bioskopima do jula 2014. godine, a posle filma The Hobbit: The Desolation of Smaug, koji u bioskope dolazi u decembru ove godine. Prvi deo Hobit trilogije film "Hobit: Neočekivano putovanje počeo je da se prikazuje u decembru 2012. godine i srpska publika ga još uvek može videti u domaćim bioskopima.

"Uzbuđeni smo što smo završili trilogiju uspešno kako smo je i započeli, kao praznik i poslasticu za sve ljubitelje filma", rekao je Dan Felman predsednik distribucije u kompaniji Vorner, ali nije otkrio razlog odlaganja premijere finalnog dela trilogije.

Trilogija "Hobit" obuhvata događaje koji su prethodili priči u Tolkinovoj epskoj fantaziji "Gospodar prstenova" i po kojoj je reditelj Piter Džekson pre skoro deset godina snimio tri filma za koje je dobio nagrade Oskar.

Prvi deo trilogije "Hobit" postao je blokbaster u svetskim razmerama, zaradivši do sada ukupno 1.5 milijardu dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: