Ang Lijev film otvara Festival u NY

Film Anga Lija ''Pijev život'' (Life of Pi) otvoriće 50. jubilarni Filmski festival u Njujorku.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

14:36

Default images

Filmsko udruženje Linkoln centra objavilo je u ponedeljak da će Lijeva adaptacija romana Jana Martela imati svoju premijeru na festivalu 28. septembra, prenose svetske agencije.

Li, čiji je film ''Ledena oluja'' otvorio isti festival 1997. godine, jedan je od malog broja reditelja čiji je film otvorio više od jednom Filmski festival u Njujorku. Pre njega su to učinili Robert Altman, Pedro Almodovar i Fransoa Trifo.

''Pijev život'' u 3D verziji je film koji govori o indijskom dečaku koji preživljava brodolom i pluta morima u čamcu za spasavanje u kojem je i gladni bengalski tigar.

Film će se naći u bioskopima od 21. novembra.

Ovogodišnji Filmski festival u Njujorku trajaće od 28. septembra do 14. oktobra, a filmsko udruženje je ranije saopštilo da će film ''Flight'' (Let) Roberta Zemekisa zatvoriti festival.

Kompletna lista filmova koji će biti prikazani na festivalu biće objavljena naknadno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: