Balkanska koprodukcija u Češkoj

Film makedonskog reditelja Vladimira Blaževskog "Pank nije mrtav" (Pankot ne e mrtov), u kome je kao manjinski koproducent učestvovao srpski "Vitagraf", biće prikazan na festivalu u Karlovim Varima u takmičarskom programu "Istok Zapada" (East of the West).

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 15.06.2011.

21:37

Default images

Ovaj film je crna komedija čiji protagonisti su pankeri, likovi koji namerno biraju da ostanu na marginama mutnih vremena makedonske tranzicije.

Rutinu njihove autsajderske svakodnevice remeti neočekivana ponuda da ponovo okupe svoj nekada kultni pank bend i zasviraju na bizarnom "multikulturalnom hepeningu" koji treba da ojača navodni imidž Makedonije kao zemlje u kojoj su nacionalne tenzije popustile, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Na uglednom festivalu u Karlovim Varima, početkom jula biće prikazan, kako je već ranije saopšteno, srpski igrani film "Put vetra" reditelja i scenariste Saše Matijevića, u programu "Forum nezavisnih" (Forum of Independents).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: