Predstava-performans po delu Save Šumanovića

Predstava-performans "Beračice" premijerno će biti izvedena danas u Institutu za umetničku igru u Beogradu, a sutra ispred istoimenog dela Save Šumanovića u prostoru Galerije slika "Sava Šumanović" u Šidu.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

13:32

Default images

Projekat je osmišljen kao spoj tradicionalnog i savremenog, novog i drugačijeg komuniciranja sa slikom "Beračice" poznatog srpskog slikara, a izvođački deo je referenca na to kapitalno delo za koje se dugo nije znalo da je deo triptiha.

Cilj je da se triptih "Beračice grožđa" posmatra kao polazište za istraživanje u savremenim izvođačkim umetnostima.

Reprodukcija tog dela biće postavljena u svečanoj sali Instituta za umetničku igru i nakon premijere predstave.

Projekat "Beračice" je osmišljen kao zajednički projekat Instituta za umetničku igru iz Beograda i Galerije slika "Sava Šumanović" iz Šida, a uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Rukovodioci projekta su prof. mr Aleksandar Ilić i prof. Snežana Arnautović Stjepanović, u konsultaciji sa istoričarkom umetnosti i direktorkom galerije "Sava Šumanović" Vesnom Burojević.

Koreografi koji rade na projektu su: Ivana Ljujić, DJurdjija Jelenković, Jelena Sabljić, Jelena Stoisavljvić, Tiha Celinšek, Maciej Kuzminski, Saša Etimova i Aleksandar Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: