Sudski izvršioci u klubu Akademija

Klub "Akademija" saopštio je danas da je za 4. mart u 13.00 predviđen dolazak sudskih izvršilaca, zaduženih za njihovo iseljenje iz prostora u Rajićevoj 10 u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

13:58

Default images

Klub je pozvao "sve prijatelje 'Akademije' da pruže što veću podršku u očuvanju jednog od preostalih simbola autentične kulturne scene Beograda i svojim prisustvom, na miran i dostojanstven način, spreče zatvaranje ovog legendarnog mesta".

Klubu smeštenom u podrumu Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) predstoji iseljenje iz prostorija i zatvaranje na osnovu presude Privrednog suda u Beogradu od 28. decembra 2010. godine, po tužbi FLU.

Privatno preduzeće "Sens art" navodi da je 2002. godine sklopilo ugovor sa FLU o ustupanju prostorija u Rajićevoj 10, za čiju su modernizaciju potom uložili preko 150 hiljada evra, ne znajući da FLU nije nije imao pravo da prostor ustupi bilo kojoj privatnoj firmi, jer je njegov vlasnik gradsko komunalno preduzeće "Poslovni prostor".

"'Sens art' nije bio obavešten o toj činjenici u trenutku potpisivanja ugovora i uložio je nepovratna sredstva u infrastrukturu. Posle nekoliko godina pokrenut je sudski postupak za iseljenje kluba, koji po zakonu nema pravo da koristi prostor ukoliko to ne odobri vlasnik 'Poslovni prostor'. Epilog je presuda za iseljenje", tvrdi "Sens art".

"Sens art" i "Akademija" su tokom januara i februara organizovali niz za publiku besplatnih nastupa bendova u cilju podrške očuvanju kluba, potisivana je peticija i apelovano je na gradske i državne čelnike "da ne dozvole zatvaranje kluba, koji je u 50 godina postojanja stekao status jednog od najznačajnijih kulturnih centara u regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: