Predstavljanje antologije "Nova srpska pripovetka"

U utorak 16. decembra u 18h, u sklopu projekta "Isidora nas sluša", koji od septembra 2009. godine organizuju Opština Savski venac i Fond "Isidora Sekulić",
biće održana književna tribina pod nazivom "Živela priča!" kroz predstavljanje antologije "Nova srpska pripovetka", priređivača Gorana Skrobonje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.12.2014.

09:44

Default images

U programu koji se organizuje u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) učestvuju: Jelena Lengold, Miomir Petrović, Mirjana Đurđević, Jovan Ristić, Branka Selaković, Oto Oltvanji, Darko Tuševljaković, Mirjana Marinšek Nikolić, Petar Petrović, Laura Barna i Goran Skrobonja. Moderatorka je Laura Barna, autorka projekta "Isidora nas sluša", a ulaz je slobodan.

U vreme svakojakog preispitivanja, dilema i dvoumica, na pitanje: Kuda ide srpska priča? odgovaramo: Živela priča! U ovoj godini izdavačka kuća "Paladin", objavila je kapitalno delo, luksuzno opremljenu antologiju Nova srpska pripovetka.

Trideset i četiri autora, uglavnom majstora fantastike ali i glavnotokovskih pisaca, isto toliko priča odabranih iz pet tematskih zbirki slipstrim proze: Beli šum – priče o televiziji; Istinite laži – priče o urbanim legendama; Apokalipsa juče, danas, sutra – priče o smaku sveta; i ženska i muška antologija priča o vampirima: U znaku vampirice, te U znaku vampira, objavljene u periodu od 2008. do 2012. godine.

Tu su najznačajniji pisci „glavnog toka“ kao i oni koje kritika često neopravdano i sa visine naziva „žanrovcima“: Gatalica, Lengold, Kecmanović, Barna, Đurđević, Žurić, Pavković, Nešić, Tuševljaković, Oltvanji, Ognjanović, Knežević...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: