Utorak, 23.09.2014.

16:00

“Danas ti je, brate, sve na prodaju”

Devetnaesti Jugoslovenski pozorišni festival biće održan od 5. do 11. novembra u Narodnom pozorištu u Užicu, koje je i organizator festivala, najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Izvor: Izvor: Tanjug

Default images

U takmičarskom programu ovogodišnjeg festivala biće sedam predstava, od kojih četiri iz Srbije i po jedna iz Hrvatske, Republike Srpske i Crne Gore.

Jugoslovenski pozorišni festival ove godine biće u znaku replike iz Nušićevog komada DR - "Danas ti je, brate, sve na prodaju: čast, savest i prijateljstvo - sve, brate, sve".

Prema rečima selektora Bojana Munjina, ovogodišnji festival biće u znaku povratka Nušiću.

"Odlučili smo se da se, s gorkim osmehom, vratimo Nušiću, njegovim komadima i rečenici velikog komediografa, koja dobro pogađa današnje vreme sutona mnogih vrednosti i nade i koja bi mogla biti kritički slogan našeg pozorišnog okupljanja. Na festivalu ćemo se prisetiti i početka Velikog rata, ne ceremonijalno, nego s krupnim pitanjima o ceni slobode, narodnoj mudrosti i istorijskom usudu", rekao je Munjin.

Užička publika će od 5. do 11.novembra moći da vidi predstave sa repertoara 19. Jugoslovenskog pozorišnog festivala: "Doktor Nušić" koprodukcija Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta u režiji Kokana Mladenovića, "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta, autorski projekat i režija Boban Skerlić, "Gospođa ministarka", pozorišta Boško Buha u režiji Tanje Mandić, "Tri sestre" Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba u režiji Slobodana Unkovskog, "Filomena Marturano" koprodukcijska predstava Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica u režiji Jagoša Markovića, "Četrnaesta" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke autora i režisera Ane Đorđević i "Unosno mesto" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u režiji Egona Savina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: