"Igra prestola" favorit za Emi?

U Los Anđelesu će večeras biti održana 66. ceremonija dodele nagrada za televizijske serije, Emi, sa šest serija u konkurenciji i favoritom "Igra prestola" koja je nominovana u 19 kategorija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

18:29

Default images

Svečana ceremonija će početi u 17.00 po lokalnom (00.00 GMT) u pozorištu Nokia u Los Anđelesu i najpre će biti odata pošta nedavno preminulom američkom glumcu Robinu Vilijamsu.

Pored serije "Game of Thrones" favoriti su "Breaking Bad", "True Detective" i "Orange is the new black".

"Breaking Bad" je nominovan, između ostalog, u kategorijama najbolje serije, najbolje glavne muške uloge, najbolje sporedne muške uloge i ženske uloge.

Serija "True Detective" je takođe favorit s nominacijama u kategoriji najbolje glavne i sporedne muške uloge.

U kategoriji najboljeg glumca nominovani su između ostalih Kevin Spejsi za ulogu u seriji "Kuća od karata" (House of Cards), Brajan Krenston za ulogu u "Breaking Bad", Džef Danijels, Džon Ham i Vudi Harelson.

Za najbolje glavnu žensku ulogu nominovane su Kler Dejns u seriji "Homeland", koja je prošlogodišnja dobitnica nagrade, Robin Rajt, Džulijana Magjuliz i Lizi Kaplan.

Domaćin ceremonije biće komičar Set Mejer, kome će se pridružiti komičar Stiven Kolbert, glumice Hale Beri i Lusi Liju, glumci Brajan Krenston i Vudi Harelson i pevačica Gven Stefani.

Za najbolju komediju nominovane su serije "Veep", "The Bing Bang Theory", "Louie", "Silicon Valley" i ovogodišnji favorit "Orange is the new black".

Nagrada Emi, ustanovljena 1949. godine u Holivudu, smatra se ekvivalentom Oskara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: