Petak, 01.08.2014.

09:10

"Varvari" na otvaranju festivala u Herceg Novom

Na otvaranju 28. Montenegro Film Festivala večeras će na Kanli kuli u Herceg Novom u glavnom programu biti prikazan debitantski film srpskog reditelja i scenariste Ivana Ikića "Varvari".

Izvor: Tanjug

Default images

Do 7. avgusta, među ukupno stotinak naslova u različitm programima, u trci za za nagrade učestvovaće i "Neposlušni" Mine đukić i "Spomenik Majklu Džeksonu" Darka Lungulova, a van konkurencije biće prikazani "Atomski zdesna" Srđana Dragojevića i "Mamula" Milana Todorovića.

Crnogorsku kinematografiju predstaviće dugo očekivani film "đečaci iz ulice Marksa i Engelsa" Nikole Vukčevića. Iz regiona učestvuje hrvatski film "Vis-a-Vis", niskobudžetni prvenac reditelja Nevia Marasovića.

U glavnom programu su i francuski film grupe autora "Devojka za zabavu", ovogodišnji dobitnik Zlatne kamere za najbolji prvi film u Kanu, zatim "Stratos" grčkog reditelja Janisa Ekonomidesa, "Bez motivacije" izraelske rediteljke Talije Lavije, a van konkurencije "Čudesa" italijanske autorke Alise Rorvaher, međunarodni omnibus "Mostovi Sarajeva" i dobitnik Zlatne palme "Zimski san" turskog reditelja Nurija Bilge Džejlana.

Selektori su Srdan Golubović (glavna selekcija na Kanli kuli i selekcija Festivalski pobednici na tvrđavi Forte mare), Vlado Perović (dokumentarni filmovi) i Stefan Arsenijević (studentski filmovi). Predsednik Saveta festivala je Stevan Koprivica, a poslovni direktor Zoran Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: