“Zlatna levica” u trci za nagradu

Film "Zlatna levica - Priča o Radivoju Koraću" u režiji Gordana Matića zvanično je nominovan za najbolji strani film i najbolju režiju na 33. internacionalnom filmskom festivalu u Palermu.

Izvor: B92

Subota, 26.11.2011.

18:28

Default images

"Film o Koraću rezultat je rada i nesebičnog zalaganja ekipe ljudi koji su zajedno sa mnom gradili ovaj projekat. Izuzetna je čast kada vaše delo i višegodišnji trud budu priznati od strane najboljih kritičara iz sveta filma", naveo je reditelj i producent filma Matić.

Snimanje filma o Radivoju Koraću podržali su Međunarodni olimpijski komitet, Svetska košarkaška federacija, Ministarstvo omladine i sporta, Košarkaški savez Srbije i Gradski sekretarijat za kulturu Beograda.

Film o legendarnom košarkašu premijerno je prikazan na specijalnoj projekciji 14. septembra 2011. godine u "Kaunas" areni u Litvaniji, u okviru zvaničnog programa Evropskog prvenstva u košarci.

Svečano proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 19. decembra 2011. godine, u teatru "Politeama" u Palermu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: