Voji Brajoviću "Dobričin prsten"

Dramski umetnik Vojislav Voja Brajović ovogodišnji je dobitnik visokog glumačkog priznanja za životno delo "Dobričin prsten", saopštio je Savez dramskih umetnika Srbije.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.12.2009.

09:52

Default images

Žiri je doneo odluku većinom glasova, a radio je u sastavu: prof. Vladimir Stamenković (predsednik), prof. Predrag Bajčetić, Mira Banjac, Predrag Ejdus, Dušan Kovačević, prof. dr Ljiljana Mrkić-Popović, mr Ksenija Šukuljević-Marković i kao počasni član dr Ivana Simeonović-Ćelić, u svojstvu predstavnika Fonda "Filip i Madlena Cepter" - generalnog sponzora.

Svečano uručenje nagrade održaće se 26. decembra, u 12 sati na sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Brajoviću, koji je 25. laureat ovog priznanja, biće tom prilikom uručena zlatna kopija prstena Dobrice Milutinovića, koju tradicionalno izrađuje Zlatara Majdanpek, i unikatna diploma na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

Sastavni deo nagrade je i izdavanje monografije o dobitniku, koja će biti promovisana krajem sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: