Najuži izbor za NIN-ovu nagradu

Žiri kritike NIN-a saopštio je nazive osam romana koji su ušli u najuži izbor za uglednu nagradu tog nedeljnika.

Izvor: Beta

Sreda, 06.01.2010.

09:53

Default images

Na sastanku žirija odabrani su: ,,Prsti ludih očiju" Rajka Vasića, ,,Tri slike pobede" Zvonka Karanovića, ,,Ljetopis vječnosti" Žarka Komanina, ,,Glasovi u vetru" Grozdane Olujić, ,,Taoci" Sandre Petrušić, ,,A ako umre pre nego što se probudi,, Đorđa Pisareva,
,,Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića (na fotografiji) i ,,Park kamen
maćado" Mirjane Urošević.

Ovogodišnji NIN-ov žiri kritike sačinjavaju Milan Vlajčić, Aleksandar Ilić, Aleksandar Jovanović, Milo Lompar i Mladen Šukalo.

Kako se u saopštenju navodi, žiri je razmotrio i 10 knjiga koje su pristigle do poslednjeg dana 2009. godine i izdvojio za širi izbor roman Mirjane Mitrović ,,Mesečari iz Marguma".

U najširoj konkurenciji za nagradu bila su 133 dela.

Odluka o najboljem romanu godine prema NIN-ovom izboru biće saopštena u podne 15. januara, neposredno po završnom sastanku žirija, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: