,,Sedam veličanstvenih" 21. januara

Šesti festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma ,,Sedam veličanstvenih" biće održan od 21. do 25. januara u Sava centru, u organizaciji Centra za vizuelne komunikacije ,,Kvadrat" iz Beograda.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.01.2010.

13:00

Default images

Na programu je sedam antologijskih ostvarenja iz prethodne godine, po izboru danskog selektora Tue Stin Milera.

Festival otvara ,,Pijano-manija" (na fotografiji), austrijsko-nemačka koprodukcija u režiji Lilijane Frank i Roberta Cibisa.

Slede belgijski film ,,Sudije" koji potpisuju Iv Inan, Erik Kardo i Delfin Lerisej, finski ,,Dnevna soba nacije" Juke Karkainena, francuski ,,Došljaci" Klodin Borije i Patrisa Šanjara, švedski ,,U ritmu prirode" Nine Hadenius i italijanski ,,Ispod nivoa mora" Đanfranka Rosija.

Na zatvaranju će biti prikazan ,,Moj život sa Karlosom" autora Hermana Berger-Herca, u koprodukciji Španije, Nemačke i Čilea.

Gosti festivala biće značajni autori iz Španije, Finske, Italije, Švedske, Nemačke i Francuske, sa kojima će gledaoci neposredno razgovarati posle svake projekcije, a mladi filmski autori i studenti filma će se sretati sa njima u okviru specijalne prateće radionice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: