Snimljen film "Pogledaj stranče"

Snimanje filma rediteljke Ariele Džavić "Pogledaj stranče", koji je rađen u američko srpskoj produkciji, završeno je na lokacijama u Novoj Varoši i Sjenici.

Izvor: Beta

Sreda, 09.12.2009.

19:12

Default images

Nakon završetka snimanja, rediteljka je rekla novinarima da je to priča o ženi koja pokušava da dođe do svoje kuće putujući kroz zemlju u fazi između rata i mira.

"Njen povratak i cela priča ne apostrofiraju ni jednu zemlju u svetu, što daje univerzalnost poruka ali i teme filma", rekla je Ariela Džavić.

Film je okupio internacionalnu ekipu iz Srbije, Slovenije, SAD, Engleske, Turske, Rumunije, Francuske, Nemačke i Konga.

Glavne uloge tumače rumunska glumica Anamarija Marinka, Tom Burk iz Velike Britanije i Valentina Beriša, devojčica romske nacionalnosti iz Sjenice, a među glumcima i statistima je i pedesetak meštana iz Nove Varoši i Sjenice.

Film je snimljen u saradnji dve američke, jedne srpske i jedne slovenačke filmske kuće a za nekoliko dana u Njujorku bi trebalo da počne montaža filma kako bi na proleće sve bilo spremno za premijeru u nekom do svetskih filmskih centara ali i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: