Četvrtak, 03.06.2021.

10:20

Sprečen teroristički napad Islamske države u Mađarskoj VIDEO

Mađarska protivteroristička jedinica uhapsila je muškarca osumnjičenog da je planirao da postavi eksplozivnu napravu u "Puškaš arenu" u Budimpešti.

Izvor: RTS

Sprečen teroristički napad Islamske države u Mađarskoj VIDEO
Foto: zabelin/depositphotos.com

Šef protivterorističke jedinice, Janoš Hajdu rekao je televiziji ATV da su osumnjičenog pratili više od mesec dana, tokom kojih je sa istomišljenicima, putem interneta, raspravljao o napadu i nabavci eksploziva, javljaju tamošnji mediji.

Naveo je i da je u toku istraga o tome na koji je način ovaj mađarski državljanin radikalizovan, položio zakletvu Islamskoj državi i planirao napad.

Mađarski mediji navode da je uhapšeni planirao da aktivira eksploziv tokom neke utakmice na budimpeštanskoj "Puškaš areni" kapaciteta 70.000 gledalaca.

Takođe, postojao je i plan da vozilom uleti u masu prolaznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: