Svet

Ponedeljak, 05.11.2018.

11:01

Kina SAD: Naša zakonita saradnja sa Iranom da se poštuje

Kina saopštava da njena zakonita trgovinska saradnja sa Iranom mora da se poštuje i izrazila žaljenje što su SAD ponovo uvele sankcije toj bliskoistočnoj zemlji

Izvor: Tanjug

Kina SAD: Naša zakonita saradnja sa Iranom da se poštuje
Foto: Thinkstock

Portparolka kineskog ministarstva inostranih poslova Hua Čunjing nije, na dnevnom brifingu za medije u Pekingu, direktno komentarisala da li je Kina od SAD-a dobila izuzeće od primene sankcija prema Iranu, izveštava Rojters.

Sjedinjene Države su danas obnovile sankcije vezane za iranski izvoz nafte i naftnih derivata u okviru nastojanja američkog predsednika Donalda Trampa da primora Teheran da potpuno prekine program razvoja nuklearnog oružja i balističkih raketa i da obustavi podršku snagama koje zastupaju sukobe širom Bliskog istoka, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: