Počelo suđenje Zvonku Veselinoviću

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2013.

17:57

Default images

Veselinoviću se inače sudi za nezakonito preuzimanje 32 kamiona Hipo Lizinga. On u svojoj odbrani danas tvrdio da mu je proces montiran pošto je odbio nalog predstavnika vlasti u Srbiji da povuče barikade sa severa Kosova.

U serijalu „Patriotska“ pljačka, o zloupotrebama na Kosovu, ekipa Insajdera je otkrila da je Zvonko Veselinović u nekoliko godina, od kada je roba koja iz Srbije ide na Kosovo oslobođena PDV, napravio pravu poslovnu imperiju sarađujući između ostalog sa albanskim kriminalnim krugovima. Protiv njega je do sada vođeno nekoliko postupaka, ali se on i danas vodi kao neosuđivan. Insajder je otkrio i da je Veselinović, dok su meštani severa Kosova mesecima na barikadama sprečavali otcepljenje Kosova od Srbije, učestvovao i u probijanju alternativnih puteva koje su koristili su šverceri.

Veselinović je izjavio da je izjavio da je tokom leta 2011. zajedno sa Borislavom Stefanovićem i predsednicima srpskih opština, planirao barikade na severu Kosova i probijao alternativne pravce, ali da nije pristao da povuče barikade, kada su od njega to tražili.
"Preneta mu je poruka od njegovih prijatelja da je Borko Stefanović, na drugom mestu, nakon sastanka sa njim, izjavio da će mu od života napraviti pakao, jer nije postupio kako je od njega traženo", kaže za B92 Goran Petronijević, advokat Zvonka Veselinovića

Bivši šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović u izjavi za B92 kaže da se nikada nije ni video ni komunicirao sa Zvonkom Veselinovićem.

"Barikade na severu Kosova postavljene su pre mog dolaska, a lokalni Srbi su odbili da ih pomere. Izjavu Zvonka Veselinovića vidim kao medijski spin u funkciji njegove odbrane pred sudom", kaže Stefanović.

Veselinović je uhapšen u decembru 2011. i bio je u pritvoru godinu dana. Zajedno sa Draganom Ćurčićem, vlasnikom preduzeća Euro-kop i Milanom Radojičićem, svojim kumom, optužen je da je organizovao da se kamioni Euro-kopa koji su u vlasništvu Hipo Lizinga, prebace na Kosovo za šta su prema optužnici ostvarili preko 200 miliona dinara imovinske koristi.

Veselinović je godinu dana bio u pritvoru. Od decembra prošle godine brani se sa slobode, a sudskom odlukom mu je ograničeno kretanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: