U zatvor zbog laži u štampi

Radikali su juče u Skupštini Srbije iskoristili amandman svoje poslanice Vjerice Radete na izmene Zakona o javnom informisanju da bi i sa govornice parlamenta izrekli oštre, ali i veoma uvredljive ocene o Nataši Kandić, predsednici Fonda za humanitarno pravo.

Info

Izvor: M. D.

Petak, 15.07.2005.

09:49

Default images

Radikali su juče u Skupštini Srbije iskoristili amandman svoje poslanice Vjerice Radete na izmene Zakona o javnom informisanju da bi i sa govornice parlamenta izrekli oštre, ali i veoma uvredljive ocene o Nataši Kandić, predsednici Fonda za humanitarno pravo.

U zvaničnom tekstu amandmana se doslovce navodi: "U evidenciju javnih glasila neće se upisati javno glasilo koje prenosi notorne laži patološkog lažova Nataše Kandić". Vlada i skupštinski Zakonodavni odbor odbili su takav amandman, a u obrazloženju Odbora navedeno je da amandman ima uvredljiv sadržaj. To je, međutim, pružilo priliku radikalima da još jednom s govornice parlamenta ponove optužbe i "objasne" kakav ugled ima ova osoba u tom stranačkom okruženju, nazivajući je "nesrećnicom i narkomankom", a B92 koji prenosi njene stavove, "plaćeničkim i antisrpskim".

Radeta je navela da "patološke laži Nataše Kandić štete ugledu i pravnom poretku Srbije i moraju biti sankcionisane", te da ona i Veran Matić, glavni urednik B92, "moraju ići u zatvor". Ona je rekla da Nataša Kandić svojim izjavama "vrši verbalni zločin" i da radi na "potkopavanju Srbije", a da Matić njene laži prenosi preko B92.

Baveći se pomenutim amandmanom o evidentiranju glasila, Nataša Jovanović je stavila akcenat na antisrpske i prosrpske medije. Smatra da je teško utvrditi identitet osnivača onih medija "poput B92 i sličnih" koji plasiraju "izmišljotine i bljuvotine protiv najvećeg srpskog patriote i danas najpopularnijeg političara u Srbiji, gospodina Tomislava Nikolića", te da bi za tako nešto bilo potrebno otići "do američke vlade i do Soroša, i da se vidi koji su sve kanali kojima se ti mediji finansiraju".

Jovanovićeva je izjavila da je Soroš fondacija stožer "tih medija koji rade na razbijanju svega što je okupljanje oko jedinstvenog, državnog i nacionalnog interesa", a da se "bezočne laži nesrećnice i narkomanke" Nataše Kandić protiv srpskog naroda i srpskih patriota kakav je Nikolić, bez argumenata plasiraju preko B92. Na drugoj strani su mediji koji su "radili i danas rade u interesu države i naroda". Na toj drugoj strani je, po njenim rečima, nažalost malo štampanih medija u Srbiji koji pronose istinu i govore kroz činjenice, i u takve je ubrojila Veliku Srbiju i Srpski nacional. Na napade niko od poslanika nije konkretno odgovorio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: