Održan protest taksista u Beogradu

U Beogradu je održan protest taksista, članova Ugovorne taksi komore, koji traže da se ne donese Zakon o drumskom prevozu putnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

16:02

Održan protest taksista u Beogradu
Foto: Thinkstock

Oni zahtevaju i da se izbaci član zakona koji govori o taksi delatnosti.

Kao drugi zahtev taksisti, koji su članovi tog udruženja, naveli su to da se reprogram izmeni jer je, kako dodaju, trenutni neostvariv. Zatražili su i da se ne ograničava broj taksi vozila, već broj taksista.

Protestna vožnja trajala je od 16:00 do 18:00, i kretala se od Voždovca, preko Slavije do Vlade Srbije, da bi se zatim pored Železničke stanice istom trasom vratili nazad.

S druge strane, međutim, Savez auto taksi udruženja Srbije (SATUS), Sindikat taksi vozača i auto prevoznika Nezavisnost, taksi udruženja Pink, Beonaxis, Lux, Beo, Žuti, Čukarički i Plavi taksi iz Beograda i sva taksi udruženja iz Novog Sada, kao i većina iz Niša, saopštili su danas da su apsolutno protiv, kako su naveli, neosnovanih protesta pojedinih taksi grupa.

Kako su naveli, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture je prihvatilo inicijativu Grada Beograda i taksi udruženja u vezi sa izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

"Radimo već skoro mesec dana i tekst predloga izmena je pri kraju. Iz tog razloga protivimo se svakom vidu neosnovanog protesta, pogotovu što organizatori današnjeg protesta učestvuju u radu radne grupe Ministarstva, gde imaju mogućnost da iznesu svoje mišljenje", saopšteno je iz SATUS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: