Indeks: Diplomatski skandal na neviđeno

Skupština Srbije saopštila je za Indeks.hr da ne postoji video-snimak incidenta koji je napravio lider radikala Vojislav Šešelj tokom posete hrvatske delegacije

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

18:08

Indeks: Diplomatski skandal na neviđeno
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinoviæ

"U vezi sa vašim zahtevom obaveštavamo vas da ne postoji video snimak navedenog incidenta. Video-nadzor tog dela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mesto gde su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom uglu u odnosu na postavljene kamere", piše u odgovoru Narodne skupštine za ovaj hrvatski portal.

Portal podseća da je o incidentu javnost obaveštena saopštenjem SRS.

Navodi se da je upravo iz radikalskog saopštenja krenuo, kako kažu, celi diplomatski skandal, koji je rezultirao time da hrvatska delegacija predvođena predsednikom sabora Gordanom Jandrokovićom, poznatim pod nadimkom Njonjo, prekine dvodnevni posetu Srbiji samo šest sati od njenog početka.

Portal, naime smatra prilično čudnim da u 21. veku, uz svu dostupnu digitalnu tehnologiju nema ni snimka, ni fotografije incidenta koji se dogodio u zgradi punoj ljudi s obzirom na to da je u srpskoj Skupštini bio radni dan, i u koja je bila još više nego inače puno novinara zbog dolaska hrvatske delegacije.

"Baš niko nije snimio ili fotografisao Šešeljevo navodno gaženje hrvatske zastave", piše Indeks.

Novinari Indeksa zvali su više kolega iz Hrvatske i Srbije koji su juče bili u Skupštini toekom posete hrvatske delegacije i nijedan od njih nije video navodno gaženje hrvatske zastave niti uspeo naći bar jednoga svedoka koji bi - nezavisno od Šešelja - mogao da ispriča šta se zaista dogodilo sa hrvatskom zastavom.

Portal navodi da u medijima nema ni direktnih citata ili barem nezvanična izjava pripadnika skupštinskog obezbeđenja, koji bi morali da intervenišu u takvoj situaciji.

"Oni po Šešeljevoj verziji njega nisu uspeli da zaustavei, dok po drugoj verziji jesu, ali ključno je da nema od njih nikakve javne potvrde navodnog divljanja lidera radikala", navodi Indeks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: