Neće da vakcinišu dete, pa se "vade" na alergiju na jaja

Roditelji su smislili novi način da njihovo dete izbegne vakcinaciju, piše portal “Bebac“.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

19:36

Neće da vakcinišu dete, pa se
Foto: GettyImages

Roditeljski portal “Bebac“ upozorio je da su roditelji u Srbiji koji se oglušuju o apele i upozorenja lekara da decu treba vakcinisati, smislili novi način kako da njihova deca ne prime MMR vakcinu ili da je privremeno odlože, jer kao izgovor navode da su im deca alergična na jaja.

"Iako se ova alergija izuzetno retko javlja, po dokumentaciji koju ovih dana dobijaju pedijatri iz cele zemlje, izgleda da vlada prava epidemija", naveo je Bebac u saopštenju.

Sa alergijom na jaja nije moguće vakcinaciju trajno odložiti, već samo privremeno, a o tome na koliko se ona odlaže i da li je ipak moguće vakcinisati dete iako ima alergiju, odlučuju isključivo pedijatri.

U Srbiji je do sada 2.160 osoba obolelo od malih boginja. Vеćinа оbоlеlih оsоbа је nеvаkcinisаnа, nеpоtpunо vаkcinisаnа ili nеpоznаtоg vаkcinаlnоg stаtusа.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: