Sreda, 21.02.2018.

07:05

Lavrov danas i sutra u Beogradu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas dolazi u posetu Srbiji.

Izvor: Tanjug

Lavrov danas i sutra u Beogradu
EPA-EFE/ Maxim Shipenkov

Lavrov dolazi u Srbiju u sklopu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, ali će na dnevnom redu njegovih razgovora sa srpskim zvaničnicima, kako se očekuje, biti i aktuelna politička pitanja i trenutno stanje bilateralnih odnosa, situacija u regionu i ekonomija.

Šefa ruske diplomatije večeras će ne Aerodromu "Nikola Tesla" dočekati srpski kolega Ivica Dačić, a odmah zatim u vili "Mir" primiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Posle sastanka predviđene su izjave za medije.

Vučić i Lavrov će sutra prisustvovati prezentaciji mozaika centralne kupole Hrama Svetog Save na Vračaru. Mozaik na kupoli Hrama Svetog Save završen je i na visini od 65 metara predstavlja Hrista u činu vaznesenja na nebo. Reč je o jednom od najvećih projekata mozaičkog ukrašavanja u svetu. Ukras, težak 40 tona, sačinjen je u Moskvi, pravljen godinu dana a onda potpm prevezen u Beograd. Delo je devedeset ruskih umetnika predvođenih čuvenim Nikolajem Muhinom.
Izradu je finansirala ruska firma "€žGaspromnjeft" sa četiri miliona evra.

Planom posete predviđeno je da ruski ministar sutra uruči Orden prijateljstva Ivici Dačiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: