Mektić: Pitao bih Kolindu...

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da BiH bi od hrvatske predsednice trebalo da traži objašnjenje izjava o osobama povezanim sa radikalnim islamom.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

14:05

Mektić: Pitao bih Kolindu...
Ilustracija: Thinkstock

MinisOn je na konferenciji za novinare rekao da se neće sastati sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović tokom njene službene posete BiH 17. januara, ali da bi, da je u prilici, od nje zatražio pojašnjenje njenih tvrdnji o hiljadama potencijalnih ekstremista u BiH, prenosi regionalna televizija N1.

"Pitao bih je zašto je to govorila i otkuda joj takve informacije", kazao je Mektić dodajući kako ne zna hoće li to pitanje pokrenuti neko od zvaničnika BiH sa kojima bi predsednica Grabar-Kitarović trebalo da se sastane u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, navodi o deset hiljada takvih osoba, koliko je konstatovano tokom prošlogodišnjeg susreta direktora hrvatske SOA-e i OSA-e iz BiH, odbose se na procene stanja u celom regionu a ne u BiH.

"Kazao bih joj (predsednici) da smo u kontaktu sa obaveštajnim službama Hrvatske koje su nam kazale kako te informacije nisu tačne i zato bih tražio od nje da kaže zašto je plasirala takve tvrdnje", izjavio je Mektić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: