Asanž o Menhetnu: Da je CIA manje naoružavala teroriste...

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž kritikovao je posle terorističkog napada u Njujorku američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA).

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2017.

08:57

Asanž o Menhetnu: Da je CIA manje naoružavala teroriste...
Foto: GettyImages

Kako navodi, napad se možda ne bi dogodio da je CIA istraživala, a ne naoružavala teroriste.

"Da je CIA provela više vremena istražujući teroriste, a manje obučavajući i naoružavajući ih, možda ne bismo imali napad u Njujorku", napisao je Asanž na Tviteru.

Osam ljudi je ubijeno, a 11 je ranjeno, među kojima je i dvoje dece, kada je muškarac identifikovan kao Sajfulo Saipov, poreklom iz Uzbekistana, kamionom uleteo među pešake na Menhetnu.

Saipova je posle napada jedan policajac ranio, trenutno se nalazi u bolnici, u kritičnom je stanju, a doktori navode da će preživeti.

Njujorkški zvaničnici nisu objavili nikakave detalje o motivima napada, ali se napad tretira kao teroristički. Kako navode, reč je o “usamljenom vuku“ koji je živeo u Nju Džersiju, a koji je u SAD došao 2010. godine i živeo je od tada u Ohaju, na Floridi i u Nju Džersiju. Saipov je radio kao vozač Ubera.

Napad se dogodio samo nekoliko ulica dalje od napada 11. septembra 2001. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: