Samohrana majka štrajkuje glađu jer je ostala bez posla

Čistačica u prokupačkoj Turističko sportskoj organizaciji Smernica Novković počela štrajk glađu na radnom mestu jer će zajedno sa još 12 kolega biti otpuštena.

Izvor: B92

Utorak, 24.10.2017.

13:21

Samohrana majka štrajkuje glađu jer je ostala bez posla

Novkovićeva (49) je rekla agenciji Beta da je išla na razgovor u Opštinu i da joj je predsednik rekao da se cela služba čistačica u TSO gasi. "Ponudio mi je privatni posao ako pristanem na dobrovoljni raskid ugovora o radu na neodredjeno vreme", rekla je samohrana majka troje maloletne dece.

Prema njenim rečima, sa platom od 14.000 dinara koliko joj je ponuđeno i bez sigurnog zaposlenja, budućnost njene dece i starih roditelja o kojima brine neizvesna je, pa se odlučila na štrajk gladju kako bi skrenula pažnju na svoj težak socijalni položaj.

Skupština Opštine Prokuplje odobrila je otpuštanje 12 zaposlenih iz Turističko sportske organizacije kao tehnološki višak, ali se mimo toga na spisku za otpuštanje našlo 13 njih, medju kojima i Novkovićeva.

U današnjem saopštenju Opštine Prokuplje se kaže da sledeći program Vlade Srbije o neminovnom smanjenju broja zaposlenih u preglomaznom javnom sektoru Opštini Prokuplje mora da otpusti veliki broj ljudi koji su prekomerno i neodgovorno zapošljavani.

"Opština vođena svim navedenim činjenicama se maksimalno potrudila da kvalitetnim socijalnim programom i ponudom realnih radnih mesta zbrine prekobrojne u svom javnom sektoru, uz činjenicu da će vremenom to biti sve teže", navodi se u saopštenju.

Do sada je desetoro od 13 otpuštenih radnika TSO prihvatilo ponudu iz anketnog lista i potpisalo sporazum o prestanku radnog odnosa uz isplatu novčane naknade tri puta veće nego obično.

Svi zaposleni u TSO jednočasovnim svakodnevnim štrajkom pred zgradom "Sokolane" svaknodnevno podržavaju kolege među kojima je mnogo socijalo ugroženih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: