Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a

Srbija će 2018. predstavati Stalnom komisijom EUROCONTROL-a. Predsednik tog tela biće Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

10:38

Srbija predsedava Stalnom komisijom EUROCONTROL-a
Getty images

Evropska organizacija za bezbednost vazdušne plovidbe je međunarodna organizacija, osnovana 1963, čiji je cilj razvoj neprekinutog, sveevropskog sistema upravljanja vazdušnim saobraćajem, da bi se region uspešno suočio sa predviđenim rastom saobraćaja, tako da se održi visok nivo bezbednosti, smanje troškovi i poštuje životna sredina.

Stalna komisija EUROCONTROL-a predstavlja države članice na najvišem rukovodećem nivou, i to je telo koje formuliše opštu politiku i odgovara za odluke i regulatorne funkcije ove institucije.

Komisija takođe odobrava godišnji budžet EUROCONTROL-a, petogodišnji program rada, donosi propise koji se odnose na finansijska, pravna i kadrovska pitanja.

omisija imenuje generalnog direktora EUROCONTROL-a i donosi konačne odluke o godišnjim računima agencije.

Predsedavanje Srbije Stalnom komisijom biće prilika da se još jednom potvrdi visoka i stručna pozicija naše zemlje u civilnom vazduhoplovstvu Evrope, navodi se u saopštenju Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Tokom predsedavanja funkciju potpredsednika Komisije obavljaće Predrag Jovanović, pomoćnik direktora, a Zlatko Miščević, načelnik odseka za licenciranje biće predsednik Komiteta menadžmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: