Tramp traži kraj istrage o Rusiji, Lavrov "stao u odbranu"

Američki predsednik Donald Tramp je zatražio od Ministarstva pravde da se obustavi istraga o vezama njegovog tima za predizbornu kampanju i Rusije.

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

12:11

Tramp traži kraj istrage o Rusiji, Lavrov
Getty Images

To je preneo Sputnjik, uz napomenu da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov istakao da odsustvo “curenja informacija“ jasno stavlja do znanja svima da nema dokaza o navodnom ruskom mešanju u ishod američkih predsedničkih izbora.

“Prošlo je skoro godinu dana otkad su SAD započele istragu. Nismo čuli nijednu činjenicu od tada... Ništa nije procurilo, a američko društvo, generalno, a naročito u spoljnim poslovima, izgrađeno je na osnovu informacija koje procure. Ovo jednostavno znači da oni nemaju nikakve činjenice“, naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, “antiruska histerija“ je refleksija unutrašnjih političkih problema u SAD.

“Mislim da oni koji guraju antirusku agendu računaju da će tako oslabiti poziciju Trampove administracije. Iako njeni stavovi nisu konzistentni, Tramp nije odbacio svoje slogane i svoje namere koje je izneo u predizbornoj kampanji, kao i posle izbora za predsednika – govorio je da želi bolje odnose sa Rusijom“, naveo je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: