Zeri: Prve optužnice u decembru, pod sumnjom i političari

Prve optužnice Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK biće podignute u decembru, piše prištinski Zeri.

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

09:22

Zeri: Prve optužnice u decembru, pod sumnjom i političari

Osim toga, kako navode, u novembru se očekuje dolazak jednog broja specijalnih tužilaca na Kosovo da bi ispitali neke od osumnjičenih, među kojima, kako se spekulise, bi mogle biti i neke važne političke figure

U nadležnosti Specijalnog suda su optužnice protiv lidera tzv. OVK osumnjičenih za zločine počinjene u periodu od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000.

Pozivajući se na svoje izvore, Zeri piše da će u novembru u Prištinu doputovati jedan broj specijalnih tužilaca da ispitaju osumnjičene, među kojima se mogu naći i neke važne političke ličnosti.

Visoki zvaničnici specijalizovanih službi suda potvrdili su da su spremni za prve optužnice Specijalnog tužilaštva, ali ne žele da iznose detalje u vezi sa istragom i vremenom kada bi te optužnice mogle biti podnete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: