Ohrid: Pušten iz pritvora Srbin optužen za ubistvo

Osnovni sud u Ohridu ukinuo je pritvor Kraljevčaninu Bojanu Ugrenoviću (30), koji je optužen za ubistvo Ohriđanina Dimitra Matiloskog (27).

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

22:11

Ohrid: Pušten iz pritvora Srbin optužen za ubistvo
Foto: Thinkstock

Ubistvo se dogodilo u na dočeku Nove godine 2016.

Pritvor je ukinut jer još nije završen sudski proces koji se ponavlja, i jer je danas isteklo godinu dana pritvora što je zakonom najduže predviđeno trajanje za krivično delo za koje je previđena kazna veća od pet godina zatvora.

Suđenje Ugrenoviću se ponavlja jer je Apelacioni sud u Bitolju ukinuo presudu Osnovnog suda u Ohridu kojom je decembra prošle godine osuđen na 16 godina zatvora, i vratio predmet na ponovno suđenje.

Prva dva pokušaja da počne sudski proces - u maju i julu ove godine, nisu uspela jer na prvo ročište nije došao optuženi, a na drugo njegov advokat.

Na ročistu 25. jula, kada su se stvorili uslovi da počne pretres, optuženi koji je na prvom suđenju priznao krivicu i izrazio kajanje, promenio je mišljenje i izjasnio se kao nevin. Ta promena nalaže da suđenje počne od početka s ponavljanjem izjava svih svedoka, zbog čega će suđenje početi u septembru.

Sud u Ohridu je naložio Bojanu Ugrenoviću da ne napušta Makedoniju, a oduzet mu je pasoš i određeno da se javlja nadležnom organu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: