Pronađeni Česi koji su se izgubili na Magliću

Dvoje turista iz Češke pronađeno je kasno sinoć na planini Maglić kod Foče.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

09:51

Pronađeni Česi koji su se izgubili na Magliću

"Nakon brze potrage našeg tima, uz jako teške uslove, propraćene niskom temperaturom i gustom maglom, Česi su pronađeni", ;potvrđeno je iz fočanske stanice Gorske službe.

Devojka za kojom se tragalo je i pored povrede ligamenata kolena, uspešno spuštena s planine, kao i njen partner.

Predsednik Spasilačkog kluba "Volf" iz Foče i načelnik Gorske službe Republike Srpske Nenad Ikonić je rekao da su na vrhu Maglića tragali za dvoje čeških turista nakon poziva Ministarstva bezbednosti BiH.

Kako je pojasnio, u potrazi, na teško pristupačnom planinskom terenu, na nadmorskoj visini iznad 2.000 metara, učestvovalo je osam članova Spasilačkog kluba "Volf".

Na Magliću je za vreme potrage padala kiša, a uz gustu maglu temperatura je bila pet stepeni Celzijusa. Spasioci su ipak obavili kompleksnu akciju spasavanja dvoje Čeha niz strme padine planine.

Devojka i mladić, državljani Češke, juče su automobilom došli do katuna na Prijevoru, u podnožju planine, odakle su se u popodnevnim satima uputili prema vrhu Maglića, visokom 2.386 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: