Transparentnost tužila Vladu Upravnom sudu

Transparentnost Srbija podnela tužbu Upravnom sudu protiv Vlade zbog odbijanja da dostavi dokumente u vezi sa koncesijom za Aerodrom "Nikola Tesla".

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

13:01

Transparentnost tužila Vladu Upravnom sudu

Iz TS su saopštili da dokumente u vezi sa ovom koncesijom nisu dostavili ni Ministarstvo saobraćaja niti Komisija za javno-privatno partnerstvom, a bili su u obavezi po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

TS je, nakon što je Vlada Srbije u februaru objavila javni poziv za 25-godišnju koncesiju, zatražila od vlade i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da dostave koncesioni akt i studiju opravdanosti.

Vlada na zahtev nije odgovorila, zbog čega je TS podnela urgenciju, a potom i tužbu Upravnom sudu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: