"Ili fer i pošteni izbori ili bojkot"

Pokret za preokret založio se da odluka o učešću opozicije na izborima u Beogradu treba da zavisi od toga da li će biti uslova za fer i poštene izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2017.

16:07

Thinkstock

"Pokret poziva sve ostale opozicione stranke i pokrete da se ujedine po tom pitanju i da jedina tema razgovora sa režimom Aleksandra Vučića treba da bude zahtev za poštene i fer izborne uslove. Ukoliko ne budu obezbeđeni takvi uslovi treba razmotriti mogućnost opšteg poziva na bojkot izbora. Uz to Pokret poziva sve istinske opozicione stranke i pokrete da potpišu izjavu da nakon izbora neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su ostali principi od čijeg poštovanja treba da zavisi učešće na izborima uvid u finansijsko poslovanje gradskih vlasti Beograda, preispitivanje ekonomskih, pravnih, urbanističkih, arhitektonskih i drugih aspekata projekta "Beograd na vodi", preispitivanje privatizacije TV "Studio B" i zahtev za vraćanje osnivačkih prava gradu Beogradu, postavljanje na odgovorne funkcije najkvalitetnijih i najprofesionalnijih kadrova, određivanje pravaca razvoja Beograda i određivanje priorita u radu.

"Ukoliko se zajedno izborimo za poštene i fer izbore Pokret za preokret predlaže zajedničku opozicionu listu, ali će i ukoliko do toga ne dođe pokret učestvovati na izborima samostalno ili u okviru uže koalicije", dodaje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: