Britanija: Obustava izborne kampanje zbog Londona

Britanski političari obustavili su nacionalnu kampanju za prevremene parlamentarne izbore 8. juna nakon napada u Londonu u kojem je ubijeno šest ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 04.06.2017.

09:08

Britanija: Obustava izborne kampanje zbog Londona
Foto: GettyImages

"Od ovog trenutka političari će obustaviti nacionalnu kampanju, ali će lokalna kampanja biti nastavljena", tvitovao je urednik političke rubrike ITV Robert Peston.

Rojters navodi da konzervativci premijerke Tereze Mej potvrdili da je ta stranka obustavila nacionalnu predizbornu kampanju.

"Konzervativna partija neće danas voditi kampanju na nacionalnom nivou. Razmotrićemo to tokom dana, kako bude pristizalo više detalja", rekao je portparol Mejove.

Lider laburista takodje je objavio da ta stranka do večeras obustavlja nacionalnu predizbornu kampanju.

Portparol vladajuće škotske stranke naveo je i da je i SNP opozvao kampanju: "Aktivnosti u nacionalnoj kampanji su obustavljene".

Britanska policija je saopštila da je najmanje šest ljudi ubijeno u napadu na Londonskom mostu, koji su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu sa policajcima, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: