Faktor plus: SNS na 52%, Vučić na 60%

Prema najnovijem istraživanju agencije Faktor plus, ako bi u nedelju bili održani parlamentarni izbori, na njih bi izašlo 42 odsto građana.

Izvor: B92

Petak, 02.06.2017.

16:24

Faktor plus: SNS na 52%, Vučić na 60%
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Oni bi, kako navode, u najvećoj meri podržali Srpsku naprednu stranku (SNS) - 52 odsto.

SPS bi podržalo 9,1 odsto građana, Pokret Saše Jankovića "Slobodni građani" 8,5 odsto, Demokratska stranka bi imala 7,4 odsto, a cenzus bi još prešli radikali sa 5,1 odsto podrške.

Ispod cenzusa bi ostali DjB sa 3,7 odsto podrške, PUPS sa tri odsto, Dveri bi imale 2,7 odsto, a SDPS 2,6 odsto.

Aleksandar Vučić bi imao 60,1 odsto podrške ako bi sada bili predsednički izbori.

Drugi bi ponovo bio Saša Janković sa 16,2 odsto, treće mesto bi zauzeo Vuk Jeremić sa 6,3 odsto, a Vojislav Šešelj bi dobio 3,9 odsto podrške birača.

Luka Maksumović, odnosno Beli Preletačević, sada bi dobio manje nego na prethodnim izborima, pokazuje istraživanje i imao bi podršku 4,8 odsto glasača.

Kada je reč o učinku aktuelnih ministara, Vučić bi kao predsednik vlade dobio najvišu ocenu 4,1, sledi ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić sa trojkom, a ocenu 2,7 su dobili ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Nebojša Stefanović i Milan Krkobabić.

Ministri Zorana Mihajlović i Dušan Vujović su ocenjeni sa 2,6, a Branislav Nedimović, Jadranka Joksimović i Mladen Šarčević sa 2,5.

Ministar zdravlja dobio je ocenu 2,4, isto koliko i Nela Kuburović i Zoran Đorđević, a ocenu 2,3 su dobili Aleksandar Vulin, Goran Knežević i Vladan Vukosavljević.

Najnižu ocenu 2,2 dobili su Slavica Đukić Dejanović, Aleksandar Antić i Vanja Udovičić.

U junskoj telefonskoj anketi učestvovalo je 1.100 građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: