Stotenberg: NATO neće u rat protiv Islamske države

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da države članice Alijanse diskutuju da li treba da se pridruže koaliciji koja se bori protiv Islamske države.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.05.2017.

12:59

Stotenberg: NATO neće u rat protiv Islamske države
Foto: Getty images

Međutim, on insistira da sam NATO neće slati trupe u borbu protiv islamista, prenosi AP. Agencija navodi da je Stoltenberg kazao da "nikakva odluka nije doneta".

"Diskusija je u toku", naveo je on novinarima u Briselu i istakao da "apsolutno ne dolazi u obzir da NATO krene u borbene operacije".

AP navodi da se očekuje da predsednik SAD Donald Tramp tokom susreta sa predsednicima država i vlada Alijanse u Briselu, 25. maja, izvrši pritisak na NATO kako bi Alijansa učinila više u vezi sa borbom protiv ekstremista u Siriji, Iraku i Avganistanu.

Agencija podseća da NATO podržava koaliciju koja se bori protiv Islamske države obukom trupa i izviđanjem iz vazduha, ali da članice Alijanse ne žele da se sam NATO bori protiv islamista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: