Niš: Grom udario u kuću, buknuo požar

Kuća Ljiljane Stojiljković (62) u Donjem Međurovu kod Niša zapalila se u petak popodne nakon udara groma tokom nevremena.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 05.05.2017.

20:50

Niš: Grom udario u kuću, buknuo požar
Foto: GettyImages

Do požara je došlo jer se posle udara zapalio strujomer, a potom i razvodna tabla sa osiguračima.

Intervenisala je i Hitna pomoć jer je ženi usled stresa pozlilo.

Komšija Zvonimir ŽIvković, koji je prvi pritrčao u pomoć, ispričao je da je udar groma bio nešto najjače što je čuo u životu.

Ljiljanina ćerka Olivera Ljubenović, kaže da se nada da će njenoj majci pomoći opština Palilula na čijoj se teritoriji ovo selo nalazi, prenosi Blic.

Udar groma u kuću u Donjem Međurovu, desio se samo dva dana nakon što je tokom nevremena grom ubio dvojicu ribolovaca u susednom Malošištu.

Iako je statistička mogućnost da čoveka ubije grom minimalna, godišnje od udara gromova u svetu pogine skoro 25.000 ljudi, dok ih 10 puta više udar preživi, ali sa teškim posledicama. Opširnije - OVDE.

Snažno nevreme sa grmljavinom, jakom kišom i lokalno i gradom pogodilo je Srbiju. U Novom Sadu nevreme je izazvalo probleme u saobraćaju, ali i štetu na katedrali u centru grada sa koje je otpao komad fasade. U pojedinim delovima grada, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici i Fruškoj Gori, padao je grad.

Pročitajte još:

Šta raditi kad zagrmi i kako pomoći žrtvi udara groma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: